У неділю, 31 грудня 2017 року, в 30 неділю після П’ятидесятниці, Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький, очолив відправу Божественної літургії в каплиці кафедрального собору свв.рівноап. Костянтина та Єлени м.Тернополя. Напередодні ввечері в цьому ж храмі архіпастир молився за Всенічним бдінням.

Його Високопреосвященству співслужили клірики собору –завідувач єпархіальною канцелярією священик Володимир Зубілевич, уставник собору священик Петро Мельничук, диякон Андрій Вовк та протодиякон Юрій Коханський.

Під час служби Високопреосвященнійший Владика Нестор виголосив проповідь, запис якої пропонуємо відвідувачам нашого сайту.

Особливістю богослужіння останнього дня 2017 року стало те, що після відпусту Літургі архієпископ Нестор освятив чотири комплекти нових облачень для священиків кафедрального собору свв.Костянтина та Єлени. Цю пожертву до свята Різдва Христового зробив староста головного храму Тернопільщини – Юрій Іванович Петрик.

Закінчилося богослужіння молитвою за Україну, яка читається в час війни, а також співом величного християнського гімну «Боже, Великий, Єдиний…», після чого архіпастир благословляв богомольців і спілкувався з ними.